Kommande evenemang

För information om var Anna-Clara håller lektioner och clinics, maila direkt till anna-clara@artofriding.se.

Nedan presenteras de publika evenemang som arrangeras i Stockholm och Mälardalen.

Clinic med Bent Branderup
Sparreholms Slott
31 augusti – 1 september 2019

Bent Branderup är grundaren av Akademisk Ridkonst och har vigt sitt liv åt att återskapa den i modern tappning. Bent har lyckats skapa en väl genomtänkt och beprövad struktur med gymnastiserande övningar där fokus ligger på att utbilda ryttaren att bli en bättre pedagog åt hästen så väl från marken som uppsuttet. Genom att ge ryttaren ökad förståelse för hästens biomekanik, ryttarens sits och användning av hjälperna.
Allt börjar från marken där kommunikation, avspändhet och vad just din häst har för styrkor resp svagheter skapas.
Bent är en av världens främsta ryttare och en enastående inspiratör.
Kursen ger ett stort värde för åskådare oavsett nivå då Bent ger fyra mycket grundliga teoriföreläsningar under sina kurshelger. Han ger utförliga förklaringar på de åtta ekipage han undervisar och kopplar detta till teorin så att åskådaren också får en stor behållning av kunskapen. Föreläsningarna ger en tydlig och överskådlig insikt i hästens biomekanik, och utgår från ett etiskt perspektiv där hästen sätts i första rummet.

Bent Branderup har studerat hästmannaskap och ridkonst runt om Europa, allt från att arbeta på Island till att studera vid Spanska Ridskolan i Jerez. Alla sina kunskaper han tillskansat sig har sedan kompletterats med studier från de gamla mästarna och landat i en ridkonst, väl förankrad i vetenskap och kunskap.

TIPS ♥ Vill du veta mer om Akademisk Ridkonst och Bent Branderup :
SVT – Flocken

VÄLKOMMEN ATT ANMÄLAN DIG SOM ÅHÖRARE VIA PM ELLER TILL: josback@hotmail.com

För mer info se: Clinic med Bent Branderup


Hästens anatomi – föreläsning och workshop med osteopat Stine Larsen
12-13 oktober 2019 i Stockholm

Välkommen till en spännande föreläsning & workshop med norska osteopaten, hästterapeuten och hästtränaren Stine Larsen!

Lördag 12 oktober kommer norska Stine Larsen till Stockholm för att hålla en föreläsning och workshop om hästens anatomi där hon också går in på det spännande område rörelser. Hur rör sig en häst? Och hur ska den röra sig när den har oss på? Hur ska en häst röra sig för att hålla länge och kan vi hjälpa den på vägen? Söndag 13 oktober ger hon behandlingar i Stockholmsområdet.

För mer info läs mer här: Hästens anatomi – föreläsning och workshop